ID verificatie: waarom is dit belangrijk, werking en soorten

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Alles over de wereld van zakenlui en ondernemingen 
Wilt u alles weten over alles wat met business te maken heeft? Bent u benieuwd wat er momenteel speelt onder zakenlui? Wilt u uw eigen onderneming beginnen of bent u net gestart als ondernemer? Deze blog vertelt u alles wat u moet weten! Het aanbod is zeer divers, waardoor het zeer geschikt is om te volgen voor iedereen met een interesse in business. Denk aan ervaren entrepreneurs, een start-up, studenten economie of een marktkoopman. Hoe ver uw kennis van business ook gaat, er zit altijd wel passend nieuws tussen. Reageer vooral onder de berichten met vragen of tips en houd het gezellig en levendig, leer vooral van elkaar!

Zoeken

Categorieën

Archief

Tags

ID verificatie is en methode die het mogelijk maakt om de echtheid van documenten zoals paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten op afstand te controleren. In de afgelopen jaren is er sprake van toenemende online fraude op het gebied van ID-kaarten en paspoorten. Zo worden gegevens van onwetende mensen gekopieerd en gebruik om de eigen identiteit te vervalsen. De gevolgen? Die zijn voor de slachtoffers vaak ingrijpend. Doordat anderen met hun identiteit aan de haal gaan, raken ze veel geld kwijt of komen ze in penibele situaties terecht. Criminelen gebruik identiteitsdiefstal om bijvoorbeeld een dure auto te stelen tijdens een proefrit of, uiteraard op naam van een ander, veel luxegoederen te bestellen. Uiteindelijk is degene die vals geïdentificeerd wordt, hét slachtoffer van deze situatie. Zeker als je ondernemer bent, kun je als slachtoffer van identiteitsfraude duizenden tot wel honderdduizenden euro's verliezen. Misschien nog wel erger is dat je andere mensen niet, of moeilijker, meer vertrouwt. Veel slachtoffers van identiteitsfraude geven aan dat ze dit laatste punt erger vinden dan het geld dat dat ze in rook hebben zien opgaan.

ID verificatie: hoe gaat dit in zijn werk?

Online ID-verificatie is een dienst die je in veel gevallen gewoon vanuit huis kunt laten uitvoeren. Zo zijn er tal van internetondernemers die een eigen online service aanbieden, waarbij je via een applicatie kunt bepalen of een identiteitskaart, paspoort of een ID-kaart die een ander je heeft laten zien wel of niet origineel en betrouwbaar is.
Dit klinkt allemaal leuk en aardig. Maar hoe gaat het verifiëren van een identiteit in zijn werk? Bij de meeste bedrijven is het simpel: je uploadt een foto van de ID-kaart bij een gespecialiseerd bedrijf. Vervolgens controleert een medewerker van het betreffende bedrijf of het identiteitsdocument dat jij ingeladen heeft wel of niet echt is. Zo simpel kan het zijn!

De voordelen van ID-verificatiemethoden

Bedrijven die ervoor hebben gekozen identiteitsfraude zoveel mogelijk tegen te gaan, nemen op dat gebied uiteraard maatregelen. Maatregelen die het mogelijk maken om het opgegeven ID van klanten, zakenrelaties of onbekende personen te checken. De meerwaarde van dit systeem is duidelijk: je voorkomt hiermee dat jouw website of bedrijf een prooi wordt voor internetcriminelen en fraudeurs. Neem het checken van het ID van je klanten of relaties dan ook serieus, want een goede check kan een hoop ellende voorkomen op financieel en emotioneel gebied!
Prettig aan ID-verificatiemethoden is ook het feit dat er diverse bedrijven én systemen zijn om dit te doen. Wil je een naadloze verificatie voor jouw website, webshop of bedrijf? Vraag dan bij specialisten meerdere offertes op en vergelijk die qua prijs en inhoud goed met elkaar, of bezoek de website van JanusID B.V.

• Tags: • 442 Woorden